MANİSA / SALİHLİ - Altınordu Ortaokulu

Altınordu Ortaokulu Tarihçesi

Salihlinin kurtuluş tarihi olan 5 Eylül 1922'den sonra Yunanlıların çıkardığı yangından az hasar görerek kurtulmuş bulunan binalarda (Bugün Jandarmanın bulunduğu yerde) 20.Eylül 1922'de "Erkek ve Kız Mektepleri" açılmıştır. Erkek öğrencilerin okuduğu okul daha sonra Hacı Eşref oteline taşınmıştır.

Okulumuzun bulunduğu alan 1924 yılında Dönemin Kaymakamı Ferruh Bey'in yardımları ile "Tedrisatı İptadaiye" komisyonu tarafından 10.00 TL karşılığı satın alınarak istimlak edilmiştir. O zamanki yüzölçümü 6687,90 metre karedir. Aynı yıl temel atılıp inşaatına başlanan okulumuz 33.000 TL harcanarak 1926 yılında tamamlanmış ve aynı yıl öğretime açılmıştır. Hacı Eşref otelinde öğrenim gören Erkek öğrenciler bu binaya taşınmışlar ve okulun adı ALTINORDU olarak konmuştur. Aynı yıl Kız okulunun adı da Namık Kemal olarak değiştirilmiştir.

Okul ilk yapıldığında 8 derslik olarak yapılmıştı. Daha sonra Kuzey ve Güney salonları bölünerek İdare odası ve Müze yapılmıştır. Şimdi Teknoloji ve Tasarım dersi yapılan sınıf ile karşısındaki sinıf ilk yapıldığında koridor-salon olarak yapılmış ve okulun 4 adet kapısı varmış.

1933 yılında 5.000 TL harcanarak okulun çevre duvarları yapılmış, aynı yıl bahçenin uygun kısımlarına ağaç ve bağ dikilmiştir.

1945 yılında sonradan yıkılan 2 derslik yapılmıştır. Bu derslikler 1956 -1965 yılları arasında kütüphane olarak kullanılmıştır.

1957 yılında okulumuzun 3989,39 metre karelik bahçe kısmı alınarak Kız meslek lisesi yapıldı.

1961 yılında sabuncular sokak açılarak okul alanı azaltıldı.

1982 yılında öğretmen Derneği olarak kullanılan bina okula verilerek Anasınıfı ve halk Eğitim Kurs sınıfları olarak kullanılmaya başlanıldı. Okulumuz Anasınıfları olan bina ve bahçesi de alınarak Bugünkü öğretmen lokali bina ve bölümleri olarak kullanılmaya başlanıldı.

1985 yılında okul bahçesinin batı kısmına Okul koruma Derneğince öğrenci tuvaletleri yaptırılmıştır.

1988 yılında 1945 de yapılan iki derslikli bina yıkılarak ek bina temeli atıldı Bu bina Devlet vatandaş işbirliği ile tamamlanarak 1989- 1990 da 9 derslikli olarak hizmete açıldı. Aynı yıl idare binası olarak kullanılan okulumuz koruma derneğince yaptırılan bina alınarak Milli eğitim sağlık istasyonu olarak kullanılmaya başlandı.

1991-1992 öğretim yılında okulun tüm bölümlerine kalorifer tesisatı yapılarak oklumuz kaloriferle ısıtılmaya başlandı.

1992 yılında okulumuz bahçesine çeşme ve Anasınıfları oyun alanı ile kantin binası yaptırılmıştır.

1993 yılında okulumuz A blok binanın (eski bina) kapı ve pencereleri yenilenmiş Dış cephesi kaleterasit yaptırılmıştır. İlkokullar Kız Voleybol Takımı Konya da yapılan Türkiye finallerine Katılıp TÜRKİYE 5. Olmuştur

1993-1994 öğretim yılında Anasınıflarındaki Halk eğitim kurs sınıfları okula kazandırılıp, Anasınıfları sayısı arttırılmış, Milli Eğitimce depo olarak kullanılan Okulumuz salonuna sahne yapılarak çok amaçlı salon haline getirilmiş Kız Meslek Lisesince kullanılan sınıfta alınarak, laboratuar olarak düzenlenmiştir, ayrıca Kadiriye AKSOY İsimli Hanımefendi Okula Kütüphane kurmuştur.

1995 yılında okul bahçesine Atatürk büstü yaptırılmıştır. Bahçe duvarları yükseltilmiştir.

1996 yılında Milli Eğitim Sağlık İstasyonu olarak kullanılan bina alınarak Spor ve Soyunma odaları,1997yılında da Halk Eğitimi Müdürlüğünce kullanılan bina alınarak tadilat yapılıp, idari bina ve kütüphane olarak kullanılmaya başlanmıştır.

1997-1998 Öğretim yılında Okulumuz 8 Yıllık İlköğretim okuluna dönüştürülerek İlköğretim okulu olarak hizmet vermeye başlamıştır. 1998 Yılında İlkokul Kız Voleybol Takımı Amasya da yapılan Finallerde TÜRKİYE ŞAMPİYONU olmuştur.

2003 yılında T.R.T ile Milli Eğitim Bakanlığının birlikte organize ettiği İller Yarışıyor adlı "Genel kültür ve bilgi yarışmasında" İl birincisi olan okulumuz Ankara da TÜRKİYE 4. olmuştur.

2004-2005-2006 yıllarında Okul B blok bina çatı onarımı sınıf kapılarının yenilenmesi,Anasınıfları çatı, tavan, taban ve pencereleri ile spor ve soyunma odası olarak kullanılan bina yenilenmiştir.Anasınıflarına yeni bir mutfak yapılmıştır.

2006 yılında Okulumuza iki adet Bilgi Teknoloji sınıfı açılmış, Bilgisayar Dersleri bu sınıflarda yapılmaya başlanılmıştır. Okulumuz O.K.S sınavlarında İlimizde Devlet okulları arasında 1. olmuştur.

2011 yılında Okulumuza yeni kantin binası ve kapalı futbol sahası okul bahçesinde öğrencilerimizin hizmetine açılmıştır.

Altınordu Ortaokulu 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında eğitim sistemimizdeki değişiklikle Ortaokula çevrilip Altınordu Ortaokulu adını aldı.

Yayın: 25.04.2013 - Güncelleme: 19.10.2023 22:29 - Görüntülenme: 4364